Пазаруване и организиране на храната преди заминаване
С правилно подбрани продукти в шкафа и посуда в кемпер кухнята лесно може да планирате и организирате пазаруването преди заминаване.
На където и да се отправите ще минете покрай малки и големи магазини или местни производители и пазари.
Правилното организиране на продуктите и планиране на ястията ще ви помогне да разполагате с по-свежа храна по всяко време, както и бързо да дадете отговор на въпроса „какво ще има за вечеря?“.
Ето и няколко съвета:
Планувайте менюто си предварително. Не е необходимо да следвате строги рецепти, хубаво е поне да имате идея какво ще ядете всеки ден, за да може да напазарувате предварително и да допълните основните хранителни запас
Бъдете реалисти. Когато обмисляте менюто за къмпинга целете се към реалиситчни и лесно приложими комбинации, а именно рецепти със сезонни и лесно откриваеми продукти.
Включете ястия, които използват повтарящи се продукти.
Използвайте остатъците от вечеря като допълнение към обяда за другия ден. Пример – студено опечено месо или риба са идеални за садвичи или добавка към салати за другия ден.
Пригответе някои неша предварително – смес за палачинки, гранола за закуска
Още полезна информация как да пакетирате продуктите за трансортиране ще откриете тук.