1. Начало
  2. Шеф Деси Славчева
Шеф Деси Славчева

Шеф Деси Славчева

Аз съм Деси Славчева и съм личен готвач.
Работя с хора, които обичат вкусната и добре приготвена храна.

Преди години често пътувах по работа, а уикендите разтоварвах с готвене и публикуване на рецепти в кулинарния ми блог www.sundaybakeclub.com. Понякога занасях от приготвената храна в офиса и забелязах, че забързани и улисани в работа, семейство и пътуване, моите колеги бяха оставили готвенето у дома на заден план. Макар и да харесваха домашно приготвените ястия, в целата си да спестят време, бяха склонни по-скоро да направят компромис с храната, отколкото да прекарат време в кухнята.

Така у мен се зароди идеята за личен готвач. Човекът, който пазарува и готви у вас за вас, докато вие се наслаждавате на добрата компания и уюта на собствения си дом.

В началото смятах, че повечето от моите клиенти ще са хора, които не готвят, защото не обичат или не им се занимава. В последствие разбрах, че не съм била съвсем права!

С времето разбрах, че част от тези хора искат да готвят, но им липсват идеи, време или достатъчно опит, което неимоверно се отразяваше на резултата, а това им действаше демотивиращо.

Спомних си, началото, когато след завършването на университета се преместих в по-голямо жилище с отделна кухня. Ентусиазирано готвех каквото се сетя. Тогава и аз имах случаи на неправилно разчетени, грешни рецепти или не много добри идеи и съответно не много добри ястия.

Въпреки ентусиазма, често ми липсваше време, бях под стрес и постоянно с няколко килограма отгоре. Минавах от един хранителен режим в друг, а това изискваше по-специално меню и ме ограничаваше да приготвя точно това, което ми се ядеше в момента.

Все пак, за да намеря време за готвене, спестявах от времето за пазаруване и бях принудена да създавам менюта с наличните в хладилника продукти и подправки в шкафа.

За щастие, разполагах с богата колекция от подправки, тъй като пътувах много и отвсякъде носех по нещо типично за региона.

С времето кулинарните ми експерименти започнаха да стават все по-вкусни и опростени. Постепенно осъзнах, че дори и с малко, но добре комбинирани съставки, може да постигнем задоволително вкусни резултати!

Дадох си сметка, че всъщност, това което отличава моя стил на готвене и съответно храната, която приготвям, е по-скоро във вкуса, отколкото в „уау“ ефекта на използваните продукти и техники. А зад автентичния вкус стоеше нещо съвсем незначително, но всъщност много важно - щипка добре подбрани и дозирани подправки, допълваща ароматите на използваните основни продукти. Всъщност, това беше тайната съставка, която ми позволяваше да приготвя нещо автентично дори и в случаите, когато разполагах с органичен брой продукти и малко време или бях на определен режим.

Постепенно у мен се зароди идеята да споделя тази щипка подправки с тези, които имаха желание да готвят, но им липсваше време, въображение, бяха на специален режим или просто се нуждаеха от нещо различно.

Първите миксове разпространих между приятели, а те, очаровани и доволни от вкусните вечери, които успяваха да приготвят сами, ги препоръчваха на свои приятели. Интересът постепенно започна да нараства.

И така, само няколко месеца по-късно, водена от желанието да улесня и помогна на хората да готвят по-вкусно и за по-кратко време, пуснах първата партида подправки в онлайн магазина на www.sogood.bg!

Подправките на живота: пести време, готви вкусно!

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за новини и промоции
Абонирай се
Авторски миксове подправки
Откажи