
Готвенето на къмпинг – мисия възможна
Готвенето на обособените за къмпинг места в повечето случаи е ограничено до използването на газов котлон и барбекю на газ или дървени въглища, ако е позволено паленето на огън.
Въпреки всичко с подходящата нагласа и посуда, може да приготвите забележителни блюда.
Споделям с вас списък с посудата, с която да заредите кемпера или караваната. Тези неща биха значително улеснили кулинарните ви изяви по време на почивката.
Разбира се, изборът дали да се придържате към този списък оставам на вас.
- тиган за пържене с капак и диаметър около 24 см
- тиган за палачинки
- 2 средни по размер касероли или тенджери – 2л и от 4 л
- кафеварка
- 1-2 дървени дъски
- щипка за барбекю, шпатула, дървена бъркалка, черпак, по-голяма лъжица - подходяща за сервиране на салата
- 1 голям + 1 малък нож
- белачка за картофи
- тирбушон
- отварачка за консерви
- ренде с две страни – по-дребно и по-едро
- цедка
- комплект чинии и прибори за хранене – една чиния, една купичка, чаша, нож, вилица, лъжица на човек
- винтов буркан – подходящ е за рабиване на дресинг за салата или друг сос
- няколко различни по размер квадратни или правоъгълни кутии за съхрание с капак
- 2 по-големи купи
Имайте прекрасно лято!
Шеф Деси Славчева
Прочети още
Какви продутки да заредим на кемпераСъвети за бързо заминаванеПланиране на гурме уикенд