Нарежете лука и чесъна на дребно. Запазете зелената част от чесъна.
Нарежете магданоза на дребно. Стоплете бульона в тенджера.
В дълбок тиган или средно голяма тенджера загрейте малко зехтин. Задушете лука и чесъна с няколко супени лъжици от бульона. Добавете подправката „Морско дъно 2“ и бялото вино. Разбъркайте.
Добавете ориза и разбъркайте.
Започнете да добавяте по един черпак от бульона към ориза и бъркайте непрекъсното, докато се усвои цялата течност. След това добавете още малко и така, докато се свари ориза.
Накрая добавете настърганата кора лимон, нарязаните перца чесън и магданоз. Разбъракайте. Добавете настъргания пармезан, разбъркайте и сервирайте веднага.
Да ви е сладко!
Шеф Деси Славчева
Продукти: - Морско дъно 2 - подправки за пица, паста, миди и октопод - Комплект за риба и морски дарове - Комплект от 4 микса по избор в дървена кутия - Комплект 12 микса "Подправките на живота"
Ако не откривате комплект според вашия вкус, може да си създадете сами един! Изберете 4 подправки по избор и приберете в красива дървена кутия - удобна както за съхранение у дома, така и за носене с нас почивка! Подарете вкус!