Инструменти, които да ви помогнат да постигнете по-изящна визия
ринг за торта с диаметър 24 см
ацетатна лента
накрайник за пош и пош
2 купи
2 касероли - малка и голяма
силиконова шпатула
метална шпатула
метална бъркалка
2 купи
В купа разтопете шоколада на водна баня. Загрейте 250 мл сметана и добавете към разтопения шоколад, като бъркате непрекъснато до хомогенна смес. След това, добавете останалата сметана и разбъркайте отново до хомогенна смес. Добавете подправките. Фолирайте купата и приберете в хладилника за 3-4 часа (сместа трябва да е много добре охладена, за да се разбие без да се пресече).
Почистете ягодите. Изберете десетина по-големи ягоди и ги нарежете на кръгчета. Останалите разрежете на 6 по дължина или на 4 – в зависимост от големината на плодовете.
Разбийте охладената сметанова смес до твърди връхчета. Прехвърлете в пош.
Поставете ринга за торта върху подложка или широка плитка чиния. От вътрешната страна поставете ацетатната лента.
Подредете слой натрошени целувки. Отгоре щприцовайте от муса. Наредете кръгчетата ягоди. Подредете втори слой целувки и шприцовайте мус.
Подредете ягодите отгоре и декорирайте със свежи ядливи цветя и мащерка.
Приберете в хладилника за няколко часа.
Преди сервиране, махнете ринга и внимателно отлепете ацетатната лента.