Споделям с вас рецепта вдъхновена от големия шеф и основател на ресторант "NOMA" в Копенхаген - Клаус Майер. Намирам я за лесна и подходяща за изпълнение у дома и в въщото време неочаквано и интересно изпълнение за наближаващия Никулден
Време за приготвяне: 1 час Порции:4( около 12 кюфтета)
Подсушете и нарежете рибеното филе на едри кубчета и го сложете в кухненски робот. Добавете солта и пуснете робота. Смелете рибата на едро. Преместете в купа. Добавете яйцата, брашното и след това постепенно сметаната. Разбъркайте добре, докато се получи еднородна смес. Обелете картофа и моркова и фино рендосайте. Изстискайте с ръце излишната течност от зленчуците и ги прибавете към рибената смес. Накрая, добавете ситно нарязания копър и SoGood „Наслука“. Покрийте купата с фолио и оставете в хладилника за 30 минути. Сгорещете мазнината в тиган на среден огън. Оформяйте кюфтетата с лъжица и поставете в нагорещения тиган. Важно е да имате търпение и да изчакате да се оформи хубава златиста коричка преди да обърнете. По този начин ще си запазят формата. Извадете върху домакинска хартия и сервирайте топли
Салса от карфиол
200 г карфиол
шепа чери домати
1 червена люта чушка
1 сл ситно нарязани листа целина
1 сл прясно изцеден лимонов сок
1 сл зехтин
морска сол
Нарежете зеленцучите на малки парченца и поставете в дълбока купа. Овкусете с лимон, зехтин и сол. Сервирайте кюфтетата с лъжица салса и домашна майонеза.
Да ви е сладко.
Шеф Деси Славчева
Продукти: - Наслука - Комплект за риба и морски дарове