НачалоРецептиХрупкави пресни картофи с майонеза с нигела и "Морско дъно 1"

Хрупкави пресни картофи с майонеза с нигела и "Морско дъно 1"

Хрупкави пресни картофи с майонеза с нигела и Морско дъно 1

 

Порции 4

За майонезата

Измийте картофите и ги сложете да се варят за 15- 20 минути, докато омекнат, но не трябва да се разпадат.

Отцедете водата и оставете сварените картофи да изсъхнат.

През това време пригответе майонезата.

В дълбок цилиндричен съд сипете яйцето, горчицата и Морско дъно 1.

Смесете с няколко пулса на пасатора. След това сипете олио, така че да покрие главата на пасатора и започнете внимателно да пасирате и издърпвате нагоре. Като не спирате да сипвате олиото на тънка струя. Накрая добавете маслото от нигела, лимоновата кора и сол на вкус.

Готовата майонеза приберете хладилника.

Сложете олиото за пържете в дълбока тенджера и включете котлона на средна температура.

Когато загрее изпържете картофите на няколко пъти.

Количеството на картофите трябва да е съобразено с големината на тенджерата – картофите не трябва да са един върху друг, а толкова колкото да се съберат на един ред.

Сервирайте картофите топли с майонезата. 

 

Да ви е сладко!

 

Деси Славчева

/личен готвач/

 

 

 

Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи