Порции 2
Времето за приготвяне на тази рецепта зависи от това дали ще използвате вече сварен боб от консерва или вие ще го сварите.
Нарежете лука на много ситно и го задушете на слаб огън в 3 сл мазнина и малко вода или от течността, в която е врял боба.
След като омекне, добавете куркумата и подправките. Разбъркайте. Добавете боба, малко течност и оставете да поври за няколко минути. Опитайте, ако е нужно добавете малко сол на вкус.
През това време задушете спанака в малко мазнина с щипка Градина и щипка сол.
В дълбока тенджера сложете да заври водата за яйцата. Добавете яйцата след като заври водата и варете точно 4 минути. Дръпенете от огъня и охладете под студена вода.
В дълбока чиния сипете от боба, добавете от сотирания спанак, малко пресен джоджен, едно яйце и поръсете с люспи пекорино.
Да ви е сладко,
Деси Славчева,
/личен готвач/