Колко често закусвате с овесени ядки? Замисляли ли сте се колко е лесно да си направим домашна гранола с любими съставки и аромати?
Ето и нашата любима комбинация с щипка „Магия“.
Съставки за един голям буркан
Смесете в дълбока купа всички сухи съставки.
В касерола зегрейте съвсем леко зехтина. Дръпнете от котлона и добавете меда, кленовия сироп и половин чаена лъжичка "Магия".
Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Залейте сухите съставки и разбъркайте хубаво. Докато всички съставки поемат от течната смес.
Разстилете гранолата върху плитка тава, покрита с хартия за печене (може тавата на фурната).
Сложете за 5 минути в предварително загрята до 160 градуса фурна. Извадете и прехвърлете хартията за печене върху решетка. Оставете да изстине.
Съхранявайте в плътно затворен съд.
Конусмирайте по желание с ядково, кисело или прясно мляко. Добавете свежи плодове по избор и малко ментови листа.
Да ви е сладко!
Деси Славчева
/личен готвач/