Зеленчуково сабджи с "Ориент"
Сабджито е индйско ястие, приготвено от картофи и зеленчуци, като тиквичка, карфиол или броколи. За разнообразие добавих червена чушка и морков
Продукти за 2 порции
За ориза
Обелете лука, джинджифила, чесъна и моркова.
Сложете всичко в чопър и нарежете на дребно. Ако нямате чопър, нарежете лука и чесъна на дребно и рендосайте моркова и джинджифила.
Нарежете картофите на малки кубчета.
Настържете тиквичката на едро ренде.
В тенджера с капак сложете гхи-то да се загрее на средна температура.
Добавете лука, чесъна, джинджифила и моркова и 2-3 сл вода, сложете капака и оставете да се задушат за няколко минути.
Добавете подправките и червения пипер и разбъркайте. Добавете картофите и настърганата тиквичката. Разбъркайте. Накрая сипете кокосовото мляко и топла вода, така че да покрие зеленчуците. Посолете. Намалете котлона и захлупете тенджерата. Оставете да къкри около 30 минути, докато картофите омекнат.
През това време измийте ориза. В касерола загрейте гхи на среден огън и сложете подправките. Запържете за няколко секунди. сложете ориза и долейте с 1 чч вода. Посолете. Затворете тенджерата и намалете котлона на 1. Оставете да къкри, докато водата бъде напълно усвоена от ориза.
Може да сервирате ястията по отделно или заедно.
Поръсете със ситно нарязан кориандър и зелена люта чушка за допълнително аромат и пикантен вкус.
Да ви е сладко!
Деси Славчева
/личен готвач/