НачалоРецептиПатешко магре с "Гурме"

Патешко магре с "Гурме"

Патешко магре с „Гурме“

 

Порции 4
Време за приготвяне 20 минути

 

За картофеното пюре:

 

За малиновото кули:

Разопаковайте патешкото месо и го оставете да се темперира на стайна температура за 30-40 минути.

 

Сварете картофите. Обелете и пасирайте с маслото, като добавяйки топлото мляко на тънка струя. Посолете на вкус.

 

В тиган поставете малините със захарта и варете на бавен огън, докато се сгъсти. Свалете от огъня и добавете стръкчетата мента. Оставете да изстине.

 

В голяма купа с помощта на силиконова шпатула смесете мекото масло с чаена лъжичка „Гурме“. Прехвърлете в по-малък съд и покрийте с фолио.

 

Подгответе патешкото. Ако парчетата месо са големи, разрежете по дължина, така че да се получи парче от около 160-180 грама.

С остър нож направете разрези върху кожата, без да прерязвате до самото месо.

Загрейте чугунен тиган, сложете лъжица мазнина и когато се сгорещи добавете две парчета патешко месо с кожата надолу.

Запечете от 4 до 5 минути и обърнете за още 4-5 минути.

Подредете готовите парчета месо в затоплен съд. Върху всяко парче поставете малко  от овкусеното с "Гурме" масло и посолете с морска сол.

Оставете да си почине за 15 минути.

 

В голяма чиния за сервиране сложете от картофеното пюре, лъжица от малиновото кули и нарязано на парчета патешко.

 

Да ви е сладко,

 

Деси Славчева

/личен готвач/

Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи