Патешко магре с „Гурме“
Порции 4
Време за приготвяне 20 минути
За картофеното пюре:
За малиновото кули:
Разопаковайте патешкото месо и го оставете да се темперира на стайна температура за 30-40 минути.
Сварете картофите. Обелете и пасирайте с маслото, като добавяйки топлото мляко на тънка струя. Посолете на вкус.
В тиган поставете малините със захарта и варете на бавен огън, докато се сгъсти. Свалете от огъня и добавете стръкчетата мента. Оставете да изстине.
В голяма купа с помощта на силиконова шпатула смесете мекото масло с чаена лъжичка „Гурме“. Прехвърлете в по-малък съд и покрийте с фолио.
Подгответе патешкото. Ако парчетата месо са големи, разрежете по дължина, така че да се получи парче от около 160-180 грама.
С остър нож направете разрези върху кожата, без да прерязвате до самото месо.
Загрейте чугунен тиган, сложете лъжица мазнина и когато се сгорещи добавете две парчета патешко месо с кожата надолу.
Запечете от 4 до 5 минути и обърнете за още 4-5 минути.
Подредете готовите парчета месо в затоплен съд. Върху всяко парче поставете малко от овкусеното с "Гурме" масло и посолете с морска сол.
Оставете да си почине за 15 минути.
В голяма чиния за сервиране сложете от картофеното пюре, лъжица от малиновото кули и нарязано на парчета патешко.
Да ви е сладко,
Деси Славчева
/личен готвач/