НачалоРецептиПиле с карфиол и "Петле"

Пиле с карфиол и "Петле"

Пилешки гърди с карфиол, сушени домати и каперси

Подсушете пилешките филета и обтрийте със сол и подправката „Петле“. Разделете карфиола на средно големи розички.

Нарежете доматите на лентички.

В чугунен съд с капак или тиган, загрейте мазнина и запечатайте пилешките гърди от всички страни за по 2-3 минути.

Подредете карфиола между пилешкото месо, поръсете с каперси, парченцата сушени домати, щипка-две  сол и „Петле“ и накрая малко зехтин. Сипете виното. Поставете капака и сложете в загрята до 180 градуса фурна.

Печете около 30 минути. Отворете капака и допечете за около 10 минути, докато се запече карфиола.

 

 

Да ви е сладко,

 

Деси Славчева

/Личен готвач/

 

Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи