Ябълков сладкиш или "Провансалска торта с ябълки" и „Магия“
За крема
Нарежете на дребно обелените ябълки. Задушете на среден огън в 25 гр масло, докато омекнат.
Дръпнете от огъня и оставете да изстинат.
Разбийте маслото със захарта до пухкава смес.
Добавете яйцата едно по едно към маслото - без да спирате да разбърквате.
Постепенно добавете смесеното с бакпулвер брашно, щипка сол, чаена лъжичка "Магия" и затопленото до стайна температура мляко.
Смесете всички съставки до получаването на хомогенна смес. Накрая добавете задушените ябълки и внимателно разбъркайте.
Така направената смес може да бъде разпределена във форми за мъфини или разделена в две форми за торта с диаметър 20 см.
Печете в предварително загрята до 160 градуса фурна.
За крема
Разбийте мекото масло с пудрата захар до хомогенност. В отделна купа внимателно разбийте крема сиренето с една лъжица пудра захар. Сиренето също трябва да е на стайна температура. Смесете двата микса и дообъркайте със шпатула.
С крема сглобете торта или използвайте за декорация на мъфините.
Да ви е сладко!
Деси Славчева
/Личен готвач/