Спагети от тиквички с хрупкаво филе от ципура
Време за приготвяне: 30 минути
Порции: 2
В дълбока купа блендирайте 3 сл лимонов сок, 6 сл зехтин, две щипки сол и чаена лъжица „Наслука“.
Със специално ренде за спагети нарежете спагетите от тиквички или направете лентички с картофобелачка.
Полейте спагетите с половината марината.
Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилника.
Почисте рибата и отделете филетата.
Подсушете ги внимателно с домакинска хартия.
Сипете 2 сл зехтин в тиган с незалепващо покритие. Когато се сгорещи, сложете две филета с кожата надолу.
Пържете около 2-3 минути, докато започне да се отделя от дъното, обърнете и запържете за още 2-3 минути.
Готовите филета извадете върху кухненска хартия и посолете със сол.
Пригответе по същия начин и другите две филета.
В две широки чинии поставете на дъното от спагетите и подредете изпържените филета риба отгоре - по две на порция.
Сервирайте с купичка допълнително от маринатата за допълнително овкусяване.
Да ви е сладко!
ДЕСИ СЛАВЧЕВА
/личен готвач/