Бавно печени ребърца с уиски
Време за приготвяне: 2 часа
Порции: 4
Оставете ребрата за около 30 минути да се темперират на стайна температура.
Подсушете ги внимателно с домакинска хартия. Обтрийте месото с микса подправки „Пиги“.
Сложете тиган с дебело дъно на котлона. Сипете 1-2 сл олио и когато се сгорещи, започнете да запечатвате ребрата за по 3-4 минути от всяка страна.
Запечатаните ребра редете в дълбока тава.
Посолете със сол, сипете портокаловия сок и уискито в тавата.
Покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече във фурната - предварително загрята до 180 градуса Целзий.
Печете около час, след това махнете фолиото и печете още 30 минути до златисто. /Съобразете режима на печене с вашата фурна. Прочерете инструкциите за работа и изберет програма, която е подходяща за печене на големи парчета месо./
Сервирайте месото с малко от сос останал при печенето.
Да ви е сладко!
ДЕСИ САЛВЧЕВА
/личен готвач/