Шифонади с домати
Време за приготвяне: 15 минути
Порции: 2-3
Обелете чесъна и го смачкайте с ножа върху дъската за рязане.
Нарежете доматите на дребни кубчета – като предварително махнете семките.
Шифонадите са по-обемни от другите видове паста, затова трябва да предвидите по-голяма тенджера за варене.
Сложете тенджерата на котлона с около 3-4 литра вода и 1 чл морска сол. Захлупете и изчакайте да заври. След като хубаво заври, добавете шифонадите и варете спред инструкциите от опаковката.
През това време на другия котлон сложете съд със зехтнин. След като се нагорещи зехтина, добавете скилидките чесън и запържете. Работете на средна температура, като внимавате да не загори чесъна. Добавете подправката и разбъркйате.
С решетъчна лъжица извадете готовата паста и я сложете директно в съда с овкусения зехтин.
Добавете 3-4 супени лъжи от водата, в която е вряла пастата. Сложете доматите, разбъркайте за минута - две и дръпнете от огъня.
Сервирайте веднага – пожелание добавете настъргано, добре узряло пекорино или пармезан!
Да ви е сладко!
ДЕСИ СЛАВЧЕВА
/личен готвач/