Задушени горски гъби в масло и бяло вино
Време за приготвяне: 15 минути
Порции: 2
Почистете внимателно гъбите с помощта на кухненска четка. Премахнете полепналите листа и пръст. При нужда изтрийте с влажна кърпа. Недейте да миете гъбите под течаща вода! Ако измиете директно гъбите, те ще поемат много вода и при готвене ароматът им ще се размие!
Нарежете почистените гъби на едри парчета.
Загрейте маслото в дълбок тиган. Сипете гъбите в тигана. Разбъркайте, добавете бялото вино и чаена лъжица „Гурме“. Разбъркайте и покрийте с капак.
Задушете за 3-4 минути.
Отворете капака и оставете още минута-две на котлона.
Сервирайте с парче пресен хляб и чаша бяло вино!
Да ви е сладко!
ДЕСИ СЛАВЧЕВА
/личен готвач/