1. Начало
  2. Рецепти
  3. Задушени горски гъби с "Гурме"
Задушени горски гъби с Гурме

Задушени горски гъби с "Гурме"

от
Дата: 23 May 2020

Задушени горски гъби в масло и бяло вино

 

Време за приготвяне: 15 минути

Порции: 2

  • 500 гр микс  пресни горски гъби
  • 3 сл масло
  • 1-2 сл бяло вино
  • 1 чл „Гурме

Почистете внимателно гъбите с помощта на кухненска четка. Премахнете полепналите листа и пръст. При нужда изтрийте с влажна кърпа. Недейте да миете гъбите под течаща вода! Ако измиете директно гъбите, те ще поемат много вода и при готвене ароматът им ще се размие!

Нарежете почистените гъби на едри парчета.

Загрейте маслото в дълбок тиган. Сипете гъбите в тигана. Разбъркайте, добавете бялото вино и чаена лъжица „Гурме“. Разбъркайте и покрийте с капак.

Задушете за 3-4 минути.

Отворете капака и оставете още минута-две на котлона.

Сервирайте с парче пресен хляб и чаша бяло вино!

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/личен готвач/



Продукти:
- ГУРМЕ
- КОМПЛЕКТ ЗА МЕСО
Facebook Twitter Pinterest Viber

Други рецепти

Подобни продукти

Микс подправки за риба, пилешко месо, ориз и вегетариански ястия НАСЛУКА
МОЛЯ ДА НИ ИЗВИНИТЕ В МОМЕНТА ТОЗИ МИКС НЕ Е НАЛИЧЕН!
Микс подправки за риба, пилешко месо, пилешки воденички, дробчета и други месни или вегетариански ястия.
8.00лв Поръчай
комплект от четири подправки за месо КОМПЛЕКТ ЗА МЕСО
МОЛЯ ДА НИ ИЗВИНИТЕ В МОМЕНТА ТОЗИ КОМПЛЕКТ НЕ Е НАЛИЧЕН!
Комплект предназначен за любителите на месо и не само! Прекрасна селекция от аромати допълваща и ястия със зеленчуци! Подарете вкус!
52.00лв Поръчай
Дървена кутия за подправки Дървена кутия "Подправките на живота"
Дървена кутия за съхранение на подправки. Събира 4 буркана от "Подправките на живота"
25.00лв Поръчай
Микс подправки за октопод, раци, омари, миди, италианска и средиземноморска кухня МОРСКО ДЪНО 2
Микс подправки за октопод, раци, омари, миди, паста, пица, доматен сос, печени чушки, солен киш, зеленчукови супи и ястия.
8.50лв Поръчай
Авторски миксове подправки
Откажи