Северозападна салата с пържени чушки и домати
Време за приготвяне: 30 минути
Порции: 4
Измийте и подсушете чушките с кухненска кърпа. Надупчете ги на няколко места с вилица или тънък нож.
Измийте магданоза и обелете чесъна. В купа нарежете на ситно магданоза, добавете фино счуканите скилидки чесън, солта, балсамикото, зехтина и една супена лъжица „Свежест“. Разбъркайте добре. Пробвайте на вкус - при нужда добавете още малко сол.
В дълбока тенджера зегрейте мазнината за пържене. Изпържете целите чушки, докато побелеят. Пържете по няколко чушки наведнъж. Извадете чушките върху кухненска хартия.
Когато приключите, наредете чушките в голяма чиния за сервиране. Отгоре разпределете от магданозената смес и най-накря добавете нарязаните на кубчета домати. Посолете на вкус и сервирайте.
Да ви е сладко,
ДЕСИ СЛАВЧЕВА
/личен готвач/