Печени патладжани с таханов дресинг и маринован лук
Време за приготвяне: 10 минути
Време за печене: 30 минути
Порции: 2
За тахановия дресинг
За маринования лук
Разрежете патладжаните на половина по дължина, а всяка половина на четири. Посолете и оставете малко да си пуснат от сока.
Леко изстискайте парчетата патладжан и подредете в предварително намазан с мазнина огнеупорен съд. Овкусете с подправката "Ориент" и поръсете с олио или зехтин.
Печете на 180 градуса около половин час.
През това време пригответе тахановия дресинг. В купа смесете млякото, тахана, солта и фино счуканата скилидка чесън. Разбъркайте до хомогенна смес. Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилника.
Нарежете лука на кръгчета, внимателно отделете всяко кръгче. Сложете ги в купа. Посолете и добавете с оцета от нар. Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилника.
Сервирайте опечените патладжани върху плосък хляб, поляти с тахановия дресинг и добавете кръгчета маринова лук.
Да ви е сладко!
ДЕСИ СЛАВЧЕВА
/личен готвач/