1. Начало
  2. Рецепти
  3. Лимонови тарти с "Душа"
Лимонови тарти с Душа

Лимонови тарти с "Душа"

от
Дата: 23 May 2020

Лимонови тарти с щипка "Душа"

 

Пате сабле - маслено тесто 

/Доза за около 6 тарталети с диаметър 10 см/

  • 120 грама студено масло
  • 265 грама бяло брашно
  • щипка сол
  • 65 грама пудра захар
  • 30 грама бадемово брашно
  • 47 грама яйца
  • 10 грама какаово масло на прах

С плоската приставка на миксера разбийте студеното масло, брашната, захарта и солта, докато сместа се превърне в трохи.

Добавете яйцето и продължете да разбърквате до получаването на хомогенна смес.

Оформете на топка, разточете между два листа ацетатна хартия или хартия за печене до кора с дебелина 5 мм. Приберете в хадилника, за да се охлади.

Извадете охладеното тесто от хладилника и изрежете ленти с дължина равна на обиколката на ринга и същата височина.

След това изрежете кръгове с диаметър равен на диаметъра на ринга за тарта. Монтирайте дъното в ринга, след това внимателно поставете лентата отстрани.

Притиснете хубаво и препокрийте двата края. След като оформите всички тарти, ако тестото е започнало да омеква, приберете отново в хладилника.

С остър нож оберете стърчащите ръбове. Надупчете дъното и печете на 180 градуса Целзий за около 20-25 минути или докато станат златисти

Извадете тартите и ги поръсете с малко какаово масло, още докато са топли. По този начин ще запазите маслената основа хрупкава.

Оставете основите да се охладят.

 

Лимонов кърд

  • 160 грама жълтък
  • 200 грама захар
  • 1 чл микс подправки „Душа“
  • щипка сол
  • 200 гр меко масло, нарязано на кубчета
  • 140 мл лимонов сок
  • 3 грама желатин

Ако използвате листа желатин го накиснете в студена вода. Ако изплзвате желатин на прах трябва да  накиснете в 18 грама вода и да оставите да набъбне.

Разбийте жълтъците, лимоновия сок , подправката и захарта на водна баня, докато сместа достигне до 82-83 градуса Целзий.

Махнете от огъня и добавете желатина и маслото кубче по кубче. Пасирайте, докато маслото се усвои изцяло.

 

Готовата смес охладете на водна баня и разпределете в тартите.Оставете да се стегнат в хладилника.

 

Да ви е сладко.

 

ДЕСИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 /личен готвач/



Продукти:
Facebook Twitter Pinterest Viber

Други рецепти

Подобни продукти

Микс от подправки за салата, таратор и студени зеленчукови супи. Свежест
Микс от подправки за салата, таратор и студени зеленчукови супи.
8.00лв Поръчай
Микс подправки за леща, зеленчуци, пилешко, телешко и агнешко месо. Мароко
Микс подправки за леща, зеленчуци, пилешко, телешко и агнешко месо.
8.70лв Поръчай
Микс подправки за пилешко, пуешко, червени меса, наденички, картофи, карфиол, зеле, ризото, домашен хляб, средиземноморска кухня. Петле
Микс подправки за пилешко, пуешко, червени меса, наденички, картофи, карфиол, зеле, ризото, домашен хляб и соленки.
8.50лв Поръчай
Микс подправки за ориз, кебап, телешко, агнешко и пилешко месо. Персия
Микс подправки за ориз, кебап, телешко, агнешко и пилешко месо.
9.50лв Поръчай

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за новини и промоции
Абонирай се
Авторски миксове подправки
Откажи