НачалоРецептиМиди с "Морско дъно 2"

Миди с "Морско дъно 2"

През последните години мидите станаха достъпен продукт в големите супер маркети и рибни магазини. Привърженици сме на консумацията на миди, когато сме близо до морето, но все пак понякога се изкушаваме да си купим и когато сме далеч от там...

 

Мидите са един от най-лесните за приготвяне морски дар.

 

Почистете мидите – от водорасли. Ако има отворени ги остранете – не са годни за консумация. В голяма тенджера сипете виното, нарязаните на филии скилидки чесън, подправките, солта  и мидите. Покрийте тенджерата с капак и сложете на среден огън. Задушавайте около 5 – 10 минути, докато се отворят мидите. Сипете в дълбока чиния с отделилия се сос и сервирайте.

 

Ако има все още неотворени миди изхвърлете ги. Щом не са се отворили - значи нещо не е наред с тях и не са годни за ядене!

 

 

Да ви е сладко,

 

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/личен готвач/

Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи