НачалоРецептиСладолед с щипка „Любов“

Сладолед с щипка „Любов“

Бял шоколадов сладолед  с щипка „Любов

Запечете бадемите на тиган.

В купа сипете калетите шоколад или начупен на дребно обикновен шоколад и 1 чл „Любов“.

В касерола кипнете сметаната с млякото. В огнеопорна купа разбийте жълтъците със захарта, докато побелее. Постепенно изсипете горещата смес към жълтъците без да спирате да бъркате. Сипете сместа в касерола и внимателно сгъстете на средна температура. Сместа е готова, когато достигне 83 градуса Целзий. Ако надвишите тази темепратура, сместа ще бъде със силен аромат на яйца.

Дръпнете готовата смес от котлона, оставете да се охлади до към 50 градуса и сипете върху шокода. Разбъркайте с телена или силиконова бъркалка. Покрийте със стреч фолио и оставете да се охлади до 20-25 градуса.

Поставете сместа в машината за сладолед и пригответе сладоледа според инструкциите за работа с машината.

Преди сервиране поръсете със запечените бадеми. 

 

Да ви е сладко, 

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/личен готвач/

 

 

Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи