Руби сладолед с щипка „Вдъхновение“
В купа сипете калетите руби шоколад и поръсете с 3 чл „Вдъхновение“.
В касерола кипнете сметаната с млякото. В огнеопорна купа разбийте жълтъците със захарта, докато побелее. Постепенно изсипете горещата смес към жълтъците без да спирате да бъркате. Сипете сместа в касерола и внимателно сгъстете на средна температура. Сместа е готова, когато достигне 83 градуса. Ако надвишите тази темепратура, сместа ще бъде със силен аромат на яйца.
Дръпнете готовата смес от котлона, оставете да се охлади до към 50 градуса и сипете върху шокода. Разбъркайте с телена или силиконова бъркалка. Покрийте със стреч фолио и оставете да се охлади до 20-25 градуса.
Поставете сместа в машината за сладолед и пригответе сладоледа според инструкциите за работа с машината.
Сервирайте с пресни малини.
Да ви е сладко!
ДЕСИ СЛАВЧЕВА
/личен готвач/