Лимоново сорбе с щипка „Душа“
За захарния сироп:
За лимовото сорбе:
Загрейте водата с първото количество захар до 85 градуса Целзий или докато се разтопи захарта. Дръпнете от огъня и добавете 1 чл от микса за десерти „Душа“. Оставете да се охлади и приберете в хладилника.
Захарният сироп се охлажда до 4 градуса Целзий и се прецежда през фина цедка. Към него се добавят 100 мл лимонов сок.
В купа смесете 500 мл от готовия захарен сироп с останалите съставки за сорбето и разбъркайте, докато захарта се разтопи напълно.
Поставете сместа в машината за сладолед и пригответе според инструкциите за работа с машината.
Прехвърлете сорбето в кутия и съхранявайте във фризера.
Сервирайте с пресни боровинки.
Да ви е сладко,
ДЕСИ СЛАВЧЕВА
/Личен готвач/