1. Начало
  2. Рецепти
  3. Печено агнешко бутче с "Гергьовче"
Печено агнешко бутче с Гергьовче

Печено агнешко бутче с "Гергьовче"

от
Дата: 24 May 2020

Рецепта за печено агнешко бутче

 

  • 1 агнешко бутче или плешка около 1,5 и 2 кг
  • 1/2 връзка пресен лук 
  • 1/2 връзка левурда или пресен чесън
  • 1/2 връзка пресен джоджен
  • 1/2 връзка прясна мащерка или девесил или други зелени подправки по ваш избор
  • 2/3 чл микс подправки "Гергьовче
  • 1 чл сол
  • 50 мл зехтин
  • 100 мл бяло вино

Подредете клончетата подправки, лук и чесън на дъното на дълбок, огнеупорен съд. 
В отделна купа сложете месото и го обтрийте със сухите подправки и солта.

Поставете месото върху зелените подправки. Полейте с виното и зехтина.

атворете съда с капак или завийте с алуминиево фолио. /Може да използвате и специален плик за печене на месо и риба. Подредете всички състваки в плика. Сипете течността и печете според инструкциите на опаковката на плика./

Печете на 180 градуса Целзий между два часа и половина и три часа. 


Да ви е сладко!

ДЕСИ СЛАВЧЕВА
/Личен готвач/



Продукти:
- ГЕРГЬОВЧЕ
- КОМПЛЕКТ ЗА МЕСО
Facebook Twitter Pinterest Viber

Други рецепти

Подобни продукти

Дървена кутия за подправки Дървена кутия "Подправките на живота"
Дървена кутия за съхранение на подправки. Събира 4 буркана от "Подправките на живота"
25.00лв Поръчай
Микс подправки за чаени кейкове, маслени сладкиши и бисквити, пана кота, мляко с ориз или плодов пай МАГИЯ
Микс подправки за чаени кейкове, маслени сладкиши и бисквити, пана кота, мляко с ориз или плодов пай.
7.50лв Поръчай
КОМПЛЕКТ ПОКРИВКА С КЪРПИ ЗА ПИКНИК КОМПЛЕКТ ПОКРИВКА С КЪРПИ ЗА ПИКНИК
Памучна покривка подходяща за пикник и градинска маса, комбинирана с четири антибактериални памучни кърпи.
71.00лв Поръчай

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за новини и промоции
Абонирай се
Авторски миксове подправки
Откажи