Рецепта за задушени скариди
Време за приготвяне: 10 минути
Изчистете скаридите – махнете главите и краката, обелете ги, като оставите опашката и последната част от обвивката към опашката. С острието на тънък остър нож направете разрез по дължината на гърба от началото до последна люспа. В отвора има тънка черна ивица - отстранете я. Измийте почистените скариди със студена вода и ги подсушете. В тиган загрейте две лъжици зехтин и сложете нарязаните на филии скилидки чесън. Запържете на слаб огън за една, две минути. Наредете скаридите, поръсете с две чаени лъжици „Морско дъно 1“ и сипете 50 милилитра бяло вино. Поставете капака на тигана и задушете за две минути. След това обърнете скаридите и задушете за още две. Сервирайте в зтоплена чиния поляти със соса.
Да ви е сладко!
ДЕСИ СЛАВЧЕВА
/Личен готвач/