НачалоРецептиЗадушени скариди с "Морско дъно"

Задушени скариди с "Морско дъно"

Рецепта за задушени скариди

Време за приготвяне: 10 минути

 

Изчистете скаридите – махнете главите и краката, обелете ги, като оставите опашката и последната част от обвивката към опашката. С острието на тънък остър нож направете разрез по дължината на гърба от началото до последна люспа. В отвора има тънка черна ивица - отстранете я. Измийте почистените скариди със студена вода и ги подсушете. В тиган загрейте две лъжици зехтин и сложете нарязаните на филии скилидки чесън. Запържете на слаб огън за една, две минути. Наредете скаридите, поръсете с две чаени лъжици „Морско дъно 1“ и сипете 50 милилитра бяло вино. Поставете капака на тигана и задушете за две минути. След това обърнете скаридите и задушете за още две. Сервирайте в зтоплена чиния поляти със соса.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/

Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи