1. Начало
  2. Рецепти
  3. Печено пиле с "Петле"
Печено пиле с Петле

Печено пиле с "Петле"

от
Дата: 24 May 2020

Рецепта за печено пиле

 

Порции: 6

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

 

  • 1 пиле
  • 150 мл тъмна бира
  • 2 чаени лъжици  Петле
  • няколко средно големи моркова
  • сол на вкус
  • зехтин

Включете фурната на 180 градуса Целзий.  Подсушете пилето с готварска хартия или кърпа. Разрежете от коремната кухина през гърдите към шията. Посолете от двете страни със сол и супена лъжица лъжица от „Петле“. Обтрийте добре месото и го сложете в дълбок съд за печене с кожата нагоре. Обелете морковите и ги наредете отстрани до пилето. Сипете бирата /бульона/, като внимавате да не поливате месото. Залейте отгоре със зехтин и сложете във фурната да се пече.  След около 60 минути, отворете фурната и проверете с вилица, дали месото е готово – трябва да може лесно да се боде. След първия час проверявайте на всеки 15 минути дали е готово.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/



Продукти:
- ПЕТЛЕ
- КОМПЛЕКТ ЗА МЕСО
Facebook Twitter Pinterest Viber

Други рецепти

Подобни продукти

Микс от подправки за телешко, говеждо, стекове, джолан, гъби и други месни и вегетариански ястия ГУРМЕ
Микс от подправки за телешко, говеждо, стекове, джолан, гъби, целина, фенъл, мусака и други месни и вегетариански ястия.
9.00лв Поръчай
Микс подправки за октопод, раци, омари, миди, италианска и средиземноморска кухня МОРСКО ДЪНО 2
Микс подправки за октопод, раци, омари, миди, паста, пица, доматен сос, печени чушки, солен киш, зеленчукови супи и ястия.
8.50лв Поръчай
Микс от подправки за салата, таратор и студени зеленчукови супи СВЕЖЕСТ
МОЛЯ ДА НИ ИЗВИНИТЕ В МОМЕНТА ТОЗИ МИКС НЕ Е НАЛИЧЕН!
Микс от подправки за салата, таратор и студени зеленчукови супи.
8.00лв Поръчай
Микс подправки за зеленчуци и различни вегетариански и месни ястия ГРАДИНА
Микс подправки за зеленчуци и различни вегетариански и месни ястия.
8.50лв Поръчай
Авторски миксове подправки
Откажи