1. Начало
  2. Рецепти
  3. Печено пиле с "Петле"
Печено пиле с Петле

Печено пиле с "Петле"

от
Дата: 24 May 2020

Рецепта за печено пиле

 

Порции: 6

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

 

  • 1 пиле
  • 150 мл тъмна бира
  • 2 чаени лъжици  Петле
  • няколко средно големи моркова
  • сол на вкус
  • зехтин

Включете фурната на 180 градуса Целзий.  Подсушете пилето с готварска хартия или кърпа. Разрежете от коремната кухина през гърдите към шията. Посолете от двете страни със сол и супена лъжица лъжица от „Петле“. Обтрийте добре месото и го сложете в дълбок съд за печене с кожата нагоре. Обелете морковите и ги наредете отстрани до пилето. Сипете бирата /бульона/, като внимавате да не поливате месото. Залейте отгоре със зехтин и сложете във фурната да се пече.  След около 60 минути, отворете фурната и проверете с вилица, дали месото е готово – трябва да може лесно да се боде. След първия час проверявайте на всеки 15 минути дали е готово.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/



Продукти:
- Петле
- Комплект за месо
Facebook Twitter Pinterest Viber

Други рецепти

Подобни продукти

Микс подправки за ориз, кебап, телешко, агнешко и пилешко месо. Персия
Микс подправки за ориз, кебап, телешко, агнешко и пилешко месо.
9.50лв Поръчай
Микс подправки за агнешко, кебап, кюфтета, барбекю, пържени картофи и вегетариански ястия. Гергьовче
Микс подправки за агнешко, шишчета, кебап, барбекю, кюфтета, пържени картофи, бамя, зелен фасул, грах, патладжан и други месни или вегетариански ястия.
7.00лв Поръчай
Микс от подправки за салата, таратор и студени зеленчукови супи. Свежест
Микс от подправки за салата, таратор и студени зеленчукови супи.
8.00лв Поръчай
Микс подправки за свинско, сладки картофи, тиква, плодов пай, греяно вино. Пиги
Микс подправки за свинско, сладки картофи, зеле, тиква, плодов пай, греяно вино и други месни или вегетариански ястия.

10.50лв Поръчай

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за новини и промоции
Абонирай се
Авторски миксове подправки
Откажи