НачалоРецептиПечено пиле с "Петле"

Печено пиле с "Петле"

Рецепта за печено пиле

 

Порции: 6

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

 

Включете фурната на 180 градуса Целзий.  Подсушете пилето с готварска хартия или кърпа. Разрежете от коремната кухина през гърдите към шията. Посолете от двете страни със сол и супена лъжица лъжица от „Петле“. Обтрийте добре месото и го сложете в дълбок съд за печене с кожата нагоре. Обелете морковите и ги наредете отстрани до пилето. Сипете бирата /бульона/, като внимавате да не поливате месото. Залейте отгоре със зехтин и сложете във фурната да се пече.  След около 60 минути, отворете фурната и проверете с вилица, дали месото е готово – трябва да може лесно да се боде. След първия час проверявайте на всеки 15 минути дали е готово.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/

Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи