1. Начало
  2. Рецепти
  3. Печено свинско с "Пиги"
Печено свинско с Пиги

Печено свинско с "Пиги"

от
Дата: 24 May 2020

Рецепта за печено свинско с "Пиги"

 

Порции:6

Време за приготвяне: 1 час

  • 6 свински пържоли или свински гърди без кост
  • сол
  • зехтин
  • 1 чаенa лъжицa „Пиги
  • сок от един портокал

Подсушете месото с кухненска хартия. В купичка смесете две супени лъжици „Пиги“ с няколко щипки сол. Обтрийте месото. Наредете го в дълбока купа. Полейте с портокаловия сок, покрийте с фолио и оставете за 2 часа в хладилника или за една нощ. Включете фурната на 190 градуса Целзий. Загрейте чугунен тиган на силен огън. През това време извадете пържолите от марината и  попийте излишната влага с кухненска хартия, без да изтривате полепналите подправки.

Сипете супена лъжица зехтин в тигана, може и бучка масло и запечатайте пържолите по 2-3 минути от всяка страна. Подредете в тигана и печете във фурната за около 40 минути. Ако тиганът не е предназначен за печене, преместете в тава, покрита с хартия за печене.

Маринованото месо може да се опече и на скара.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/



Продукти:
- Пиги
- Комплект за месо
Facebook Twitter Pinterest Viber

Други рецепти

Подобни продукти

Основен комплект подправки с разнообразно предназначение Комплект 12 микса "Подправките на живота"
Комплект от 12 микса. Подарете вкус!
92.00лв Поръчай
Дървена кутия за подправки Дървена кутия "Подправките на живота"
Дървена кутия за съхранение на подправки. Събира 4 буркана от "Подправките на живота"
25.00лв Поръчай
Микс подправки за октопод, раци, омари, миди, италианска и средиземноморска кухня. Морско дъно 2
Микс подправки за октопод, раци, омари, миди, паста, пица, доматен сос, печени чушки, солен киш, зеленчукови супи и ястия.
8.50лв Поръчай
Микс подправки за леща, зеленчуци, пилешко, телешко и агнешко месо. Мароко
Микс подправки за леща, зеленчуци, пилешко, телешко и агнешко месо.
8.70лв Поръчай

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за новини и промоции
Абонирай се
Авторски миксове подправки
Откажи