Рецепта за печено свинско с "Пиги"
Порции:6
Време за приготвяне: 1 час
Подсушете месото с кухненска хартия. В купичка смесете две супени лъжици „Пиги“ с няколко щипки сол. Обтрийте месото. Наредете го в дълбока купа. Полейте с портокаловия сок, покрийте с фолио и оставете за 2 часа в хладилника или за една нощ. Включете фурната на 190 градуса Целзий. Загрейте чугунен тиган на силен огън. През това време извадете пържолите от марината и попийте излишната влага с кухненска хартия, без да изтривате полепналите подправки.
Сипете супена лъжица зехтин в тигана, може и бучка масло и запечатайте пържолите по 2-3 минути от всяка страна. Подредете в тигана и печете във фурната за около 40 минути. Ако тиганът не е предназначен за печене, преместете в тава, покрита с хартия за печене.
Маринованото месо може да се опече и на скара.
Да ви е сладко!
ДЕСИ СЛАВЧЕВА
/Личен готвач/