НачалоРецептиПечено свинско с "Пиги"

Печено свинско с "Пиги"

Рецепта за печено свинско с "Пиги"

 

Порции:6

Време за приготвяне: 1 час

Подсушете месото с кухненска хартия. В купичка смесете две супени лъжици „Пиги“ с няколко щипки сол. Обтрийте месото. Наредете го в дълбока купа. Полейте с портокаловия сок, покрийте с фолио и оставете за 2 часа в хладилника или за една нощ. Включете фурната на 190 градуса Целзий. Загрейте чугунен тиган на силен огън. През това време извадете пържолите от марината и  попийте излишната влага с кухненска хартия, без да изтривате полепналите подправки.

Сипете супена лъжица зехтин в тигана, може и бучка масло и запечатайте пържолите по 2-3 минути от всяка страна. Подредете в тигана и печете във фурната за около 40 минути. Ако тиганът не е предназначен за печене, преместете в тава, покрита с хартия за печене.

Маринованото месо може да се опече и на скара.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/

Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи