1. Начало
  2. Рецепти
  3. Торта с кокос бял шоколад малини и щипка Магия
Торта с кокос бял шоколад малини и щипка Магия

Торта с кокос бял шоколад малини и щипка Магия

от
Дата: 23 October 2022

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа
Порции: 10

Тази рецепта за торта с кокосово брашно, кокосова сметана, кокосово пюре и малини е предизвикателна. 

Предизвикателството идва в търпението, което трябва да проявим, докато я правим. 

За всеки един компонент е неоходимо технологично време, което е препоръчително да спазим. 

Продуктите за нея са лесно откриваеми и може да я правим всеки сезон. 

Резултатът е невероятно нежен и балансиран десерт, който си заслужава всяко усилие.

Дозата е за торта с диаметър 20 см и около 10 см височина. 

Необходими продукти за кокосовите платки:
  • 225 г меко масло
  • 225 г пудра захар
  • 1/3 чл SoGood "Магия"
  • 324 г цели яйца
  • 225 г разтопен бял шоколад
  • 225 г кокосово брашно
Начин на приготвяне:
  • Разбийте маслото със захарта и подправките до пухкава смес.
  • Постепенно, едно по едно добавете яйцата.
  • Накрая добавете разтопения бял шоколад и кокосовите стърготини.
  • Разбъркайте и разпределете сместа в две плитки тави (размер 30х40 см.), покрите с хартия за печене.
  • Печете на 160 градуса Целзий около 12-15 минути.
  • Готовите блатове обърнете върху решетка да изстинат. Внимателно отстранете хартията за печене.
Необходими продукти за малиновото кремю:
  • 300 г замразени или пресни малини
  • 50 г захар
  • 60 г жълтъци
  • 75 г цели яйца
  • 3 г желатин, накиснат в 18 г вода
  • 100 г меко масло
Начин на приготвяне:
  • Пюрирайте малините и минете през цедка, за да премахнете семките.
  • Кипнете пюрето.
  • Разбийте яйцата и жълтъците със захарта.
  • Смесете с пюрето и варете на водна баня до 83 градуса Целзий.
  • Свалете от котлона и добавете желатина.
  • Пюрирайте с пасатор, докато желатинът се разтвори.
  • Постепенно добавяйте кубчета масло, докато пасирате.
  • Покрийте кремюто със стреч фолио и приберете в хладилника поне за 12 часа.
Необходими продукти за кокосовия ганаш:
  • 360 г кокосова сметана
  • 90 г кокосово пюре
  • 24 г мед
  • 270 г бял шоколад, разтопен на водна баня
  • 6 г желатин, накиснат в 36 г вода
  • 36 г глюкоза
  • 30 г кокосово брашно
  • 570 г течна сметана 35% масленост
Начин на приготвяне:
  • В касерола кипнете кокосовата сметана, кокосовото пюре с глюкозата.
  • Дръпнете от котлона и добавете меда.
  • Изсипете върху разтопения бял шоколад, добавете желатина и пасирайте до хомогенна смес.
  • Добавете студената сметана и разбъркайте с телена бъркалка до еднородна смес.
  • Покрийте със стреч фолио и оставете в хладилника поне за 12 часа.
Подготовка преди сглобяване:
  • Изрежете 4 платки от готовите блатове с помощта на ринг с диаметър 20 см. 
  • Пасирайте кремюто и прехвърлете в пош.
  • Разбийте кокосовия ганаш до твърди връхчета и прехвърлете в пош.
Сглобяване на тотата:
  • Поставете ринг за торта върху подложка за сервиране.
  • Покрийте вътрешната страна на ринга с висока ацетатна лента.
  • Поставете блат на дъното.
  • Покрийте с 1/3та от малиновото кремю.
  • След това нанесете слой кокосов ганаш (1/5 от количеството).
  • Повторете с останалите блатове и крем.
  • Завършете със слой кокосов ганаш.
  • Приберете в хладилника за няколко часа.
  • След това внимателно премахнете ринга и ацетатната лента.
  • Покрийте страните на тортата с останалия ганаш и декорирайте с плодове или ядливи цветя.

Да ви е сладко!

Деси Славчева


Продукти:
- Магия - подправки за козунак, кекс и плодов пай
Facebook Twitter Pinterest Viber

Други рецепти

Подобни продукти

ВДЪХНОВЕНИЕ ВДЪХНОВЕНИЕ
Микс подправки за шоколадови мусове, сладолед и бонбони.
35.00лв Поръчай
Микс подправки за риба, пилешко месо, ориз и вегетариански ястия. Наслука - подправки за риба и птиче месо
Микс подправки за риба, пилешко месо, пилешки воденички, дробчета и други месни или вегетариански ястия.
8.00лв Поръчай
Микс от подправки за салата, таратор и студени зеленчукови супи. Свежест - подправки за салата
Микс от подправки за салата, таратор и студени зеленчукови супи.
8.00лв Поръчай
Микс подправки за пилешко, пуешко, червени меса, наденички, картофи, карфиол, зеле, ризото, домашен хляб, средиземноморска кухня. Петле - подправки за птиче месо, картофи, чипс и зеле
Микс подправки за пилешко, пуешко, червени меса, наденички, картофи, карфиол, зеле, ризото, домашен хляб и соленки.
8.50лв Поръчай

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за новини и промоции
Абонирай се
Авторски миксове подправки
Откажи