Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.
Порции: 2 Необичаен, затова пък вкусен начин да се справиш с варените яйца след Великден.
Накратко - след Великден в търсене на най-здравия великденски бияч се оказахме с много не само сварени, ами и натрошени яйца.
Сега ще разкажем какво направихме с тях…
Когато времето е хубаво, обичаме да правим пикник или излет сред природата, защото „най-вкусната храна е тази, изядена на чист въздух“.
За тези моменти, днес споделяме идея за сандвич с яйце или просто вариант на яйчна салата, която може да вземем в кутия.
Основната съставка са яйцата и майонезата, а всичко останало е според нашето въображение.
За да балансираме яйчния вкус, добавяме щипка средиземноморска подправка SoGood „Морскo дъно 2” или любимата подправка за яйца SoGood „Соло“.
Добавяме малко каперси или кисели краставички за кисел вкус.
Зелен лук и лъжичка дижонска горчица за лека пикантност. Рукола, свеж магданоз, девесил или кориандър и фино нарязани репички за свежест и цвят.
Нарежете яйцата на кубчета, лукът, каперсите и подправките на дребно. В купа смесете нарязаните съставки посолете с щипка подправки, добавете 1 чл горчица и 2-3 лъжици майонеза. Разбъркайте добре и опитайте на вкус, ако е необходимо добавете още малко майонеза.
Сервирайте с рукола и нарязаните репички върху филия хубав хляб.
Да ви е сладко!
Десислава Славчева
Продукти: - Соло - подправки за яйца - Соло пакет - Морско дъно 2 - подправки за пица, паста, миди и октопод