Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.
Порции: 2 Знаете ли, че когато готвим бъркани яйца, най-важна е ниската температура!
Обикновено асоциираме бърканите яйца с нещо бързо и лесно за приготвяне.
Наистина е лесно, а ключът към нежна и кремообразна структура е по-скоро готвенето на умерена към ниската температура, отколкото добавянето на прясно мляко или друг кремообразен продукт.
В настоящата рецепта яйцата са приготвени във френски стил и приличат по-скоро на яйчна каша, отколкото на традиционните бъркани яйца.
За да ги приготвим - разбийте 5 яйца с телена бъркалка.
Загрейте дълбок тиган на ниска температура, добавете около 30 г масло и изсипете яйцата.
Продължете да бъркате сместа с телената бъркалка, докато започнат да се образуват малки трохи и сместа започне да се отделя от страните и дъното на тигана и заприлича на каша.
Изключете котлона и добавете още малко масло, продължете да бъркате с бъркалката.
Прехвърлете в дълбоки чинии за сервиране, посолете със сол и подправки и сервирайте веднага.
Да ви е сладко!
Деси Славчева
Продукти: - Гурме - подправки за телешко, гъби и кореноплодни - Комплект за месо