Историята за перфектно свареното яйце с щипка "Соло"- подправка за яйца
от Шеф Деси Славчева
Дата: 05 April 2022
На пръв поглед варенето на яйца е елементарен процес.
Трябват ни яйца, вода и тенджера.
Варим според широко разпространените времеви диапазони от 4, 5, 6 и тн. минути.
Наистина лесен процес, но да не забравяме че времето за варене зависи от размера на яйцето, тенджерата, силата на котлона, надморската височина и тн.
С тази публикация не искаме да усложняваме процеса, а по-скоро да ви накараме да намерите своето перфектно приготвеното яйце, експериментирайки с времето за варене.
Кой вариант предпочитате – рохко, кремообразно или твърдо сварено яйце?
Метод на приготвяне:
Подгответе съд с лед и студена вода и поставете в страни от котлона.
Сложете яйцата в малка тенджера, покрийте с поне 1 см вода и сложете да заври.
След като заври водата, намалете температурата до степен, която подържа варенето и засечете.
Тук е моментът да дадем дефиниция на „вряща вода“- това е моментът, когато започнат да се появят балончета по повърхността.
Ако обичате рохко яйце извадете първото на 3 минути и половина и поставете в студената баня. Кремообразното на 4.30 минути, а твърдо свареното на 5. Поставяйте веднага в студената баня. Яйца с жълтък започнал да позеленява от варене са сериозно преварени яйца! Ако тези времена не отговарят на вашите разбирания, експериментирайте, за да откриете точните минути за вашето перфектно яйце ????
Обелете яйцата в купа с вода, докато са още топли, като внимателно премахвате ципата между белтъка и черупката.
Любимите ни вещи трябва да са съхранени добре!
Дървена кутия подходяща както за 9 SoGood любими микса, така и за други любими кулинарни и лични аксесоари!