1. Начало
  2. Рецепти
  3. Торта с моркови, стафиди, ананас и щипка „Етиопия“ – подправка за кафе, шоколад и кейкове
Торта с моркови, стафиди, ананас и щипка „Етиопия“ – подправка за кафе, шоколад и кейкове

Торта с моркови, стафиди, ананас и щипка „Етиопия“ – подправка за кафе, шоколад и кейкове

от
Дата: 02 April 2022

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 30 мин
Порции: 10

Торта с моркови, стафиди, ананас и щипка „Етиопия“ – подправка за кафе, шоколад и кейкове

Тайната на тази рецепта се крие  в подправките!

За най-добър резултат и вкус, препоръчваме да използвате микс подправки „Етиопия“ от нашата колекция „Със SoGood около света“

Количеството на продуктите е за торта с диаметър 20 см и височина около 15 см

Необходими продукти за торта с моркови:
  • 1 чл SoGood „Етиопия“ - подправка за кафе, шоколад и кейкове
  • 3 чч брашно
  • 15 г бакпулвер
  • Щипка сол
  • 4 яйца на стайна температура
  • 1 чч захар
  • 1 чч олио
  • ¾ чч ананас от компот нарязан на малки кубчета
  • 2 чч настъргани на ситното ренде моркови
  • ¼ чч стафиди, предварително накиснати в ром
  • ½ чч нарязани на парченца орехи
За крема
  • 480 г крем сирене Филаделфия на стайна температура
  • 180 г масло на стайна температура
  • 1чч пудра захар
  • сока от ¼ лимон

Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете с масло или олио дъното и страните на 3 дълбоки тави с диаметър 20 см.

Изрежете 3 кръга от хартия за печене и сложете на дъното на всяка тава.

В голяма купа, разбъркайте подправките с брашното, солта и бакпулвера.

В друга купа разбийте яйцата със захарта, до хомогенна плътна смес, постепенно добавете и олиото на тънка струя. Добавете парченцата ананас и настърганите моркови.

Добавете течната смес наведнъж към сухите съставки и разбъркайте с шпатула, докато всички съставки се смесят добре.

Накрая добавете стафидите и орехите.

Равномерно разпределете сместа в трите тави.

Печете между 25-35 минути до готовност.

Извадете готовите блатове от фурната и след 5 минути обърнете върху решетка да изстинат.

За приготвянето на крема:

Разбийте крем сиренето с миксер до кремообразна смес. Добавете маслото и лимоновия сок. Накрая и пудрата захар.

За да сглобите кейка, използвайте дълъг и тънък нож за да премахнете образувалите се връхчета на блатовете.

Поставете първия блат в чиния за сервиране. Покрийте с дебел слой крем. Повторете с останалите блатове. Разпределете останалата сме около тортата.

Декорирайте и приберете в хладилника за да се охлади.

За по-добър вкус сервирайте на следващия ден.

Да ви е сладко!

Деси Славчева


Продукти:
- Етиопия - подправки за кафе и десерти
- SoGood около света SG3721
Facebook Twitter Pinterest Viber

Други рецепти

Подобни продукти

Микс подправки за октопод, раци, омари, миди, италианска и средиземноморска кухня. Морско дъно 2 - подправки за пица, паста, миди и октопод
Микс подправки за октопод, раци, омари, миди, паста, пица, доматен сос, печени чушки, солен киш, зеленчукови супи и ястия.
8.50лв Поръчай
Микс подправки за морски дарове, ризото, зелен фасул, грах, зеленчукови супи и ястия. Морско дъно 1 - подправки за скариди и риба
Микс подправки за скариди, калмари, панирани морски дарове, ризото, зелен фасул, грах, зеленчукови супи и ястия.
8.00лв Поръчай
Микс подправки за коледни сладки, меденки, бонбони, топъл шоколад и греяно вино Коледен микс пакет
Микс подправки за коледни сладки, меденки, бонбони, топъл шоколад и греяно вино
8.00лв Поръчай
Микс подправки за зеленчуци и различни вегетариански и месни ястия. Градина - подправки за зеленчуци
Микс подправки за зеленчуци и различни вегетариански и месни ястия.
8.50лв Поръчай

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за новини и промоции
Абонирай се
Авторски миксове подправки
Откажи