Торта с моркови, стафиди, ананас и щипка „Етиопия“ – подправка за кафе, шоколад и кейкове
от Шеф Деси Славчева
Дата: 02 April 2022
Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 30 мин
Порции: 10 Торта с моркови, стафиди, ананас и щипка „Етиопия“ – подправка за кафе, шоколад и кейкове
480 г крем сирене Филаделфия на стайна температура
180 г масло на стайна температура
1чч пудра захар
сока от ¼ лимон
Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете с масло или олио дъното и страните на 3 дълбоки тави с диаметър 20 см.
Изрежете 3 кръга от хартия за печене и сложете на дъното на всяка тава.
В голяма купа, разбъркайте подправките с брашното, солта и бакпулвера.
В друга купа разбийте яйцата със захарта, до хомогенна плътна смес, постепенно добавете и олиото на тънка струя. Добавете парченцата ананас и настърганите моркови.
Добавете течната смес наведнъж към сухите съставки и разбъркайте с шпатула, докато всички съставки се смесят добре.
Накрая добавете стафидите и орехите.
Равномерно разпределете сместа в трите тави.
Печете между 25-35 минути до готовност.
Извадете готовите блатове от фурната и след 5 минути обърнете върху решетка да изстинат.
За приготвянето на крема:
Разбийте крем сиренето с миксер до кремообразна смес. Добавете маслото и лимоновия сок. Накрая и пудрата захар.
За да сглобите кейка, използвайте дълъг и тънък нож за да премахнете образувалите се връхчета на блатовете.
Поставете първия блат в чиния за сервиране. Покрийте с дебел слой крем. Повторете с останалите блатове. Разпределете останалата сме около тортата.
Декорирайте и приберете в хладилника за да се охлади.
За по-добър вкус сервирайте на следващия ден.
Да ви е сладко!
Деси Славчева
Продукти: - Етиопия - подправки за кафе и десерти - SoGood около света SG3721