Време за приготвяне: 30 минути
Време за готвене: 1 час и 30 минути
Порции: 6 Една класика, която мигновенно ни пренася във френско бистро на брега на Сена, денят е слънчев и хладен, а есента е в разгара си... За да се доближим до френския вкус и настроение, приготвяме супата с подправката ни за телешко месо, която съдържа естрагон, черен пипер, мента и морска сол - SoGood "Гурме". А брускетите запичаме със сирене Comté.
1.5 литра телешки или агнешки бульон, приготвен от предварително запечени на бавен огън кокали
12 филийки хляб
скилидка чесън
50 г френско сирене Comté или Gruyère
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса Целзий.
Сложете нарязания лук заедно с мащерката и зехтина в голяма тава за печене. Овкусете със сол и подправките. Покрийте със фолио и сложете да се пече за 45 минути.
След 45 минути махнете фолиото, извадете мащерката добавете смачканите скилидки чесън. Разбъркайте лука и оставете да се пече още 30 минути.
Прехвърлете лука и соса в тенджера, добавете месния бульон и оставете да къкри около 10-15 минути.
През това време натрийте филийките с чесън, поръсете с настърганото сирене и запечете до златисто.
Сервирайте супата в дълбока купа с две филийки.
Да ви е сладко!
Продукти: - Гурме - подправки за телешко, гъби и кореноплодни - Комплект за месо
Микс подправки за пилешко, пуешко, червени меса, наденички, картофи, карфиол, зеле, ризото, домашен хляб и соленки в още по-голяма опаковка от 80 г за презареждане.