Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 1 час
Порции: 6 Хлябът в тази рецепта е печен в дълбока чугунена тенджера с капак и диаметър около 20 см.
Хлябът се поставя в нагорещена чугунена тенджера, за да се симулира ефекта на печене в пещ.
Ако нямате чугунен съд може да го опечете в нормална форма за хляб.
2 сл семена за поръсване – сусам, мак, семки или други
В дълбока купа смесете брашната, солта, маята и подправките.
Постепенно добавете водата и смесете съставките на ръка до образуването на лепкаво тесто. Добавете зехтина и оформете тестото на мека топка.
Оставете да втасва в купата за поне 2 часа, докато удвои размера си.
Настържете половината кашкавал на едро ренде, а другата половина нарежете на малки кубчета.
След като тестото втаса, извадете върху набрашнена повърхност. Добавете кашкавала и оформете на топка без много да месите.
Поръсете обилно с брашно и оставете отново да втасва в купата за още 30 минути, докато втаса отново и увеличи обема си с 1/3.
През това време включете фурната на 200 градуса и сложете чугунена тенджера с капак да загрява, докато хлябът втасва.
Внимателно извадете тенджерата от фурната.
Отместете капака, сложете топката тесто, поръсете със семките и затворете отново с капака.
Печете за около 40 минути и след това без капак за още 10.
Извадете хляба върху метална решетка и оставете да се охлади.
Да ви е сладко!
Продукти: - Петле - подправки за птиче месо, картофи, чипс и зеле - Комплект за месо - Комплект от 4 микса по избор в дървена кутия - Комплект 12 микса "Подправките на живота"