Нарежете месото на средно големи парчета. Лука и морковите на едро. Картофите запазете цели. Сипете малко зехтин в тиган с незалепващо покритие и запечатайте парчетата месо от всички страни. Извадете в чиния и посолете със сол и 1/2 от подправките. Задушете лука с морковите и картофите в тигана, добавете червения пипер, останлата част от подправките и виното накрая. Разбъркайте. Подрете всички продукти на пластове в гърнето или гювеча. Най-отдолу сложете парчетата месо, отгоре зеленчуците. Долейте с вода, така че да покрие продуктите и поставете капаката. Запечатайте плътно с тестото. Сложете да се пече на 170 градуса за около 4 часа.
Да ви е сладко!
Продукти: - Мароко - подправки за мароканска кухня, тажин, леща и кебап - SoGood около света SG3721