Време за приготвяне: 20 минути
Време за готвене: 1 час
Порции: 4 Ако си вегетарианец в Мароко определено няма да останеш гладен! Не е като в Киргизстан, където като чуят че си вегетарианец, те успокояват че има пиле.
Най-често срещаните вегетариански ястия в Мароко са кускус със зеленчуци, берберски омлет(наподобяващ нашия миш-маш или шакшука), пържен патладжан и леща, както и най-различни мариновани зеленчуци и салати!
Лещата опитах на пазара в Мекнез. Бяхме се запътили натам, заради прословутия камилски бургер. Който не бях сигурна че искам да опитам....По онова време бях вегетарианка и опитвах месо рядко, когато разработвах нови рецепти или готвех при клиенти нещо ново.
Гледах на въпросното посещение на пазара, като вид служебен ангажимент.
Едва ли щях да имам възможност на друго място да опитам камилско, а за да си добър в това което правиш, трябва да опиташ от всичко.
Мястото представляваше две малки помещения, разположени едно срещу друго - от двете страни на алеята на пазара. Бургерите ставаха за минути и явно беше много популярно сред месните, защото трудно да се уредихме с места.
Пробвах бургера- беше вкусен, наподобяваше говеждо.
Вниманието ми обаче беше привлечено от друго – в пластмасови чинии сервираха леща, подобна на нашата придружена от лъскави кръгчета пържен патладжан, като екстра можеше да получиш и пържено яйце на очи.
Много семпло и вкусно ястие!
Споделям рецептата с вас, пропуснах патладжана, защото сега не му е сезона.
Ако не откривате комплект според вашия вкус, може да си създадете сами един! Изберете 4 подправки по избор и приберете в красива дървена кутия - удобна както за съхранение у дома, така и за носене с нас почивка! Подарете вкус!
Комплект предназначен за любителите на интернационалната кухня и пътешествията! Прекрасна селекция от аромати, допълващи разнообразни ястия от цял свят! Подарете вкус!