1. Начало
  2. Рецепти
  3. Задушена леща с чушка и щипка "Мароко"
Задушена леща с чушка и щипка Мароко

Задушена леща с чушка и щипка "Мароко"

от
Дата: 28 February 2021

Време за приготвяне: 20 минути
Време за готвене: 1 час
Порции: 4
Ако си вегетарианец в Мароко определено няма да останеш гладен! Не е като в Киргизстан, където като чуят че си вегетарианец, те успокояват че има пиле.

Най-често срещаните вегетариански ястия в Мароко са кускус със зеленчуци, берберски омлет(наподобяващ нашия миш-маш или шакшука), пържен патладжан и леща, както и най-различни мариновани зеленчуци и салати!

Лещата опитах на пазара в Мекнез. Бяхме се запътили натам, заради прословутия камилски бургер. Който не бях сигурна че искам да опитам....По онова време бях вегетарианка и опитвах месо рядко, когато разработвах нови рецепти или  готвех при  клиенти  нещо ново.

Гледах на въпросното посещение на пазара, като вид служебен ангажимент.  

Едва ли щях да имам възможност на друго място да опитам камилско, а за да си добър в това което правиш, трябва да опиташ от всичко.

Мястото представляваше две малки помещения, разположени едно срещу друго - от двете страни на алеята на пазара. Бургерите ставаха за минути и явно беше много популярно сред месните, защото трудно да се уредихме с места. 

Пробвах бургера- беше вкусен, наподобяваше говеждо.

Вниманието ми обаче беше привлечено от друго – в пластмасови чинии сервираха леща, подобна на нашата придружена от лъскави кръгчета пържен патладжан, като екстра можеше да получиш и пържено яйце на очи.

Много семпло и вкусно ястие!

Споделям рецептата с вас, пропуснах патладжана, защото сега не му е сезона.
  • 250г леща, предварително накисната
  • 1 червена чушка
  • 1 голяма глава лук
  • 2-3 супени лъжици доматено пюре
  • 2-3 супени лъжици олио или зехтин
  • ½ чл SoGood “Мароко”
  • ½ чл сол или според вашия вкус
Измийте и отцедете лещата. Сложете да се вари във вода, докато омекне.

Отцедете сварената леща и запазете бульона.

Нарежете чушката и лука на малки кубчета. Задушете в мазнината, докато лукът стане прозрачен. Добавете подправката и разбъркайте.

Добавете лещата и доматеното пюре и долейте малко от бульона, така че да покрие лещата.

Оставете да поври 10 минути и посолете на вкус.

Сервирайте топла.

Да ви е сладко,

Шеф Деси Славчева.


Продукти:
- Мароко
- SoGood около света SG3721
Facebook Twitter Pinterest Viber

Други рецепти

Подобни продукти

Микс подправки за риба, пилешко месо, ориз и вегетариански ястия. Наслука
Микс подправки за риба, пилешко месо, пилешки воденички, дробчета и други месни или вегетариански ястия.
8.00лв Поръчай
Микс от подправки за телешко, говеждо, стекове, джолан, гъби и други месни и вегетариански ястия. Гурме
Микс от подправки за телешко, говеждо, стекове, джолан, гъби, целина, фенъл, мусака и други месни и вегетариански ястия.
9.00лв Поръчай
Микс от подправки за яйца, омлет, яйца Бенедикт, сирене, бекон, кисело зеле и туршия. Соло пакет
Микс от подправки за яйца, омлет, яйца Бенедикт, сирене, бекон, кисело зеле и туршия в двойна опаковка от 80г за презареждане.
7.00лв Поръчай
Микс подправки за чаени кейкове, маслени сладкиши и бисквити, пана кота, мляко с ориз или плодов пай. Магия
Микс подправки за чаени кейкове, маслени сладкиши и бисквити, пана кота, мляко с ориз или плодов пай.
7.50лв Поръчай

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за новини и промоции
Абонирай се
Авторски миксове подправки
Откажи