Сварете лещата, докато омекне. Отцедете сварената леща от водата и оставете да изстине.
Нарежете тиквата на малки кубчета с размер 1x1 см. Ако използвате тофу, подсушете внимателно с домакинска хартия и нарежете на кубчета с размер 1х1 см.
Сложете кубчетата в дълбока купа, поръсете със сол, SoGood „Петле“ и две супени лъжици зехтин. Разбъркайте внимателно. Поставете кубчетата върху тава, покрита с хартия за печене и печете до златисто на 180 градуса около 30 минути.
Нарежете чери доматите на четвъртинки. Натрошете сиренето.
Прехвърлете лещата в дълбока чиния за салата.
Разбъркайте съставките за дресинга и поръсете върху лещата. Разбъркйте внимателно.
Поставете руколата, доматените четвъртинки, кубчетата печена тиква и натрошеното сирене или тофу (за веган вариант).
Да ви е сладко!
Шеф Деси Славчева
Продукти: - Петле - подправки за птиче месо, картофи, чипс и зеле - Комплект за месо
Микс подправки за пилешко, пуешко, червени меса, наденички, картофи, карфиол, зеле, ризото, домашен хляб и соленки в още по-голяма опаковка от 80 г за презареждане.