1. Начало
  2. Рецепти
  3. Картофен пай с червена леща и щипка "Гергьовче"
Картофен пай с червена леща и щипка Гергьовче

Картофен пай с червена леща и щипка "Гергьовче"

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Порции: 4

За блата:
За плънката
Накиснете лещата за около час.
Сварете и обелете картофите. Сложете ги в дълбок съд, добавете две супени лъжици мазнина, щипка сол и подправката. Намачкайте до получаването на хомогенна смес. Разпределете кортофения микс  по дъното и страните на  намазана със зехтин форма за пай.

В дълбок тиган загрейте мазнината, сипете нарязаните на дребно зеленчуци и минатата през преса скилидка чесън. Задушете, докато омекнат. Добавете чаената лъжица SoGood „Гергьовче“.
Разбъркайте и добавете лещата. Накрая сипете кокосовото мляко и оставете да къкри на бавен огън, докато лещата поеме цялото количество течност.

Свалете от огъня и внимателно изсипете върху картофената кора. Печете на 180 градуса около 40 минути.

Да ви е сладко, 

Шеф Деси Славчева
Facebook Twitter Pinterest Viber

Други рецепти

Подобни продукти

МОРСКО ДЪНО 1 МОРСКО ДЪНО 1
Микс подправки за скариди, калмари, панирани морски дарове, ризото, зелен фасул, грах, зеленчукови супи и ястия.
8.00лв Поръчай
СВЕЖЕСТ СВЕЖЕСТ
Микс от подправки за салата, таратор и студени зеленчукови супи.
8.00лв Поръчай
КОМПЛЕКТ ЗА РИБА И МОРСКИ ДАРОВЕ КОМПЛЕКТ ЗА РИБА И МОРСКИ ДАРОВЕ
Комплект с подправки за любители на риба и морски дарове.
50.00лв Поръчай
СОЛО СОЛО
Микс от подправки за яйца, омлет, яйца Бенедикт, сирене, бекон, кисело зеле и туршия.
7.00лв Поръчай
Авторски миксове подправки
Откажи