1. Начало
  2. Рецепти
  3. Френска леща с „Петрохан“ и щипка „Гурме“
Френска леща с „Петрохан“ и щипка „Гурме“

Френска леща с „Петрохан“ и щипка „Гурме“

от
Дата: 31 October 2020

Време за приготвяне 1 час
Порции 4

  • 1 чч френска леща
  • 1 малка червена чушка
  • 1 голям морков или два по-малки
  • 1 малка глава лук
  • 180 г пушен колбас „Петрохан“ или чоризо – не слагайте, ако правите веган вариант.
  • 1/2 чл SoGood „Гурме“
  • 2 сл олио или зехтин

Сложете лещата да се вари и варете, докато омекне. Ако водата изври,добавете още малко, така че да покрие лещата с около сантиметър.
Нарежете зеленчуците на дребно и колбаса на шайби с дебелина от около 1 см.
В тиган задушете зеленчуците в малко мазнина и 2-3 сл от бульона на лещата, докато поомекнат. Смесете с лещата и оставете за заври. Добавете шайбите колбас и варете около 10 минути.
Накрая добавете ½ чаена лъжичка „Гурме“.
Опитайте и посолете, ако сметнете за необходимо.
Сервирайте веднага - пожелание с филия пълнозърнест хляб!

Да ви е сладко!

Шеф Деси Славчева


Продукти:
- ГУРМЕ
- КОМПЛЕКТ ЗА МЕСО
Facebook Twitter Pinterest Viber

Други рецепти

Подобни продукти

Комплект подправки за риба и морски дарове КОМПЛЕКТ ЗА РИБА И МОРСКИ ДАРОВЕ
Комплект с подправки за любители на риба и морски дарове. Подарете вкус!
50.00лв Поръчай
комплект подправки подходящ за вегетариански ястия КОМПЛЕКТ ЗА ВЕГЕТАРИАНЦИ 1
Комплект с подправки за любители на постни манджи, вегетарианци и вегани. Подарете вкус!
53.00лв Поръчай
КОМПЛЕКТ ЗА ПИКНИК КОМПЛЕКТ ЗА ПИКНИК
Памучна покривка с размер 120х120см, четири антибактериални кърпи и многофункционална дървена кутия за прибори и подправки.
90.00лв Поръчай
Микс подправки за агнешко, кебап, кюфтета, барбекю, пържени картофи и вегетариански ястия. ГЕРГЬОВЧЕ
Микс подправки за агнешко, шишчета, кебап, барбекю, кюфтета, пържени картофи, бамя, зелен фасул, грах, патладжан и други месни или вегетариански ястия.
7.00лв Поръчай

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за новини и промоции
Абонирай се
Авторски миксове подправки
Откажи