Настържете пармезана. Нарежете орехите на едро. В голяма купа смесете босилека, пармезана, орехите, лимоновия сок, подправката и 2/3 ти от зехтина. Пасирайте внимателно. Постепенно добавете и останалата 1/3 зехтин, докато се получи хомогенна смес. Посолете на вкус.
Готовото песто разпределете в подсушени буркани. Притиснете внимателно, така че да премахнете образувалите се балончета въздух. Сипете по малко зехтин отгоре, така че да запечатате сместа.
Готовите буркани съхранявайте в хладилника.
Ако искате да съхраните за по-дълго време, приберете бурканите в камерата на хладилника.
Да ви е сладко,
Шеф Деси Славчева
Продукти: - Градина - подправки за зеленчуци - Комплект за вегетарианци 2 - Комплект за вегетарианци 1