НачалоРецептиПене със сос „Капоната“ и „Градина“

Пене със сос „Капоната“ и „Градина“

Порции 4


Нарежете зеленчуците на малки кубчета.

В зехтин задушете патладжана, докато омекне. Преместете в друг съд.

Добавете още малко зехтин в тигана и задушете лука и чушката, докато омекнат. При необходимост добавете малко от водата за пастата. Накрая добавете и тиквичките. Задушавайте докато станат крехки, без да омекват прекалено много.

Добавете доматеното пюре, нарязаните маслини и каперсите. Върнете патладжана обратно при другите зеленчуци.

Добавете чаена лъжичка SoGood „Градина“. Разбъркайте. Захлупете и оставете да къкри на бавен огън за около 10 минути.

През това време пригответе пастата.

Сложете около 4 л вода да заври в голяма тенджера. Добавете 1 чл морска сол. Когато водата заври, сипете пастата и гответе според инструкциите на опаковката.

Отсипете половината сос Капоната. Върнете тигана с другата половина от соса на котлона и добавете отцедената готова паста. Добавете малко вода, останала от варенето на пастата.

Разбъркайте и сервирайте веднага с пресен босилек и настъргано пекорино.

Пастата може да се сервира и студена като салата.

Рецепта за доматен сос:


Сложете доматите да се сгъстят в дълбока тенджера на слаб огън. След като достигнат желаната от вас гъстота, добавете подправките и зехтина. Овкусете със сол оцет и захар.

 

Да ви е сладко,

Шеф Деси Славчева
Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи