НачалоРецептиФарфале с рукола, спанак и „Наслука“

Фарфале с рукола, спанак и „Наслука“

Фарфале с рукола, спанак и „Наслука“

Порции  4

250 г дребна паста, като фарфале

300 г микс спанак с рукола

щипка SoGood “Наслука

зехтин

една малка осолена аншуа

Бланширайте и обелете доматите. Нарежете на големи парчета.

Пасирайте или блендирайте запечените бадеми, босилека и чесъна с малко зехтин. Добавете настърганото пекорино и доматите. Пасирайте до получаването на кремообразна смес. Оставете готовата смес в хладилника за около 30 минути, за да се освободят и балансират всички аромати.

Сложете фарфалето да се вари в голям съд с подсолена вода и варете според инструкциите на опаковката.

3-4 минути преди пастата да стане готова, сложете дълбок тиган с малко зехтин на котлона. Запържете аншуата и я извадете. Добавете сварената и отцедена паста. Разбъркайте и сипете няколко супени лъжици от водата, в която е вряла пастата. Посолете с щипка „Наслука“ и добавете зеленолистните. Задушете за две минути и дръпнете от котлона. Сервирайте веднага.

Да ви е сладко!

Шеф Деси Славчева
Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи