НачалоРецептиТалиатели с песто ала Трапанезе с Морско дъно 2

Талиатели с песто ала Трапанезе с Морско дъно 2

Талиатели с песто ала "Трапанезе"

Порции  4


Бланширайте и обелете доматите. Нарежете на големи парчета.

Пасирайте или блендирайте запечените бадеми, босилека и чесъна с малко зехтин. Добавете настърганото пекорино и доматите. Пасирайте до получаването на кремообразна смес. Оставете готовата смес в хладилника за около 30 минути, за да се освободят и балансират всички аромати.

Сварете талиателите според инструкциите на опаковката.

През това време запечете трохите на тиган.

Згрейте малко зехтин в дълбок тиган, сложете сварената и отцедена паста. Сипете лъжица две от водата в която е вряла пастата и след това половината от пестото. Объркайте и сервирайте веднага.

Пожелание поръсете с трохите и/или настръгано пекорино.

Да ви е сладко!

Шеф Деси Славчева
Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи