Бисквитена торта с щипка „Любов“
Продукти:
За сладкарския крем
Декорация
Разбийте жълтъците с една трета от захарта, докато се получи еднородна пухкава смес. Пресейте брашното отгоре и разбъркайте.
Кипнете млякото с останалата захар. Дръпнете от котлона и разбъркайте.
Постепенно прибавете млякото към жълтъците и брашното, като непрекъснато бъркате.
Прецедете и върнете обратно сместа в тенджерата. Оставете да поври на слаб огън, докато се сгъсти, като непрекъснато бъркате.
Дръпнете от огъня и добавете подправка по избор!
Тортата може да бъде сглобена в дълбока тава или кутия.
Наредете един слой бисквити. Пребройте колко бисквити отиват в един слой и така преценете колко слоя ще има тортата и пропорционално разделете крема.
Завършете със слой крем.
Поръсете с парченца бял шоколад, пресни плодове и мента.
Да ви е сладко!
Щеф Деси Славчева