НачалоРецептиДюнер с печено пиле, зеленчуци и „Гурме“

Дюнер с печено пиле, зеленчуци и „Гурме“

Дюнер с печено пиле, зеленчуци  и „Гурме

Порции: 4-6

Включете фурната на 180 градуса Целзий.

Разрежете пилето през гърдите на половина и го разтворете тип „пеперуда“. Обтрийте  с подправката и солта.

Поставете в дълбок огнеопорен съд. Отгоре подредете нарязаното на кубчета масло. Сипете бялото вино и завийте с алуминиево фолио.

Печете около 1 час и 30 минути. Махнете фолиото и запечете до златисто.

 

За заленчуците

Включете фурната на 180 градуса Целзий. Застилете широка тава с хартия за печене.

Нарежете тиквичките на кръгчета с дебелина около 1 см. Сложете ги в дълбока купа, поръсете със сол,  SoGood “Градина” и зехтин.

Разбъркайте и подредете в тава. Печете до златисто.

 

За маринования лук

За маринатата

Смесете всички съставки за маринатата и разбъркайте до получаването на еднородна смес.

Нарежете лука на кръгчета. Поставете в купа или винтов буркан и полейте с маринатата.

Оставете да се маринова за 30 минути.

За дюнерите подгответе плоски арабски или арменски питки тип лаваж.

Накъсайте пилето на едри парчета.

Вземете питка, поставете от месото, от тиквичките, след това няколко парчета лук и полейте с малко от маринатата.

Сервирайте веднага.

 

Да ви е сладко!

 

 

Шеф Деси Славчева

Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи