НачалоРецептиФренски тост с „Вдъхновение”

Френски тост с „Вдъхновение”

Френски тост с „Вдъхновение

 

Френският тост е по-изисканата версия на познатите ни пържени филии. Разликата идва от начина на приготвяне. Ако филиите пържим в повече мазнина, то френския тост по-скоро го запечтваме в малко масло. За по-добър резултат използвайте стар, но по-пухкав хляб – тостерен, брьош или козунак.

Нарежете филии с дебелина от около 2 см и добавете ванилов екстракт за по-наситен вкус.

Порции 3

За компота от малини и нар

В касерола сложете семената нар и малините. Намачкайте ги, така че да си пуснат сока.

Добавете водата и захарта. Варете на среден огън, докато сместта се редуцира до 2/3. Оставете да изстине.

В голяма купа разбийте яйцата с млякото и ванилията.

В широка и дълбока чиния подрете на един ред филиите козунак /хляб/. Полейте с яйчната смес и накиснете за 10 минути.

Загрейте тиган с незалепващо покритие, намажете дъното с масло и сложете две филии. Пържете по 3-4 минути на страна.

Поръсете с пудра захар и щипка Вдъхновение“. Сервирайте веднага с компота от нар и малини.

 

Да ви е сладко!

 

Деси Славчева

/личен готвач/

 

Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи