НачалоРецептиМлечна баница с крем „Англез“ и щипка „Любов“

Млечна баница с крем „Англез“ и щипка „Любов“

Млечна баница с крем „Англез“ и щипка „Любов

 

Време за приготвяне 1 час

Порции:12

 

За баницата

Крем „Англез“

Смесете млякото, сметаната, яйцата и захарта в дълбока касерола и загрейте на слаб огън.

Дръпнете от котлона и добавете ½ чл микс подправки „Любов“.

Изсипете юфката в предварително намазан с масло огнопорен съд с размер 30х20х5 см.

Залейте юфката с млечната смес и сложете да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Печете до златисто за около 30 минути.

Извадете и намажете с масло.

 

Крем „Англез“

 

Сложете касерола с млякото и половината количество захар да кипне на средна температура.

През това време разбийте останалата захар с жълтъците.

 

На тънка струя сипете млякото към жълтъците, като бъркате непрекъснато с телена бъркалка.

След това сипете сместа отново в касеролата и върнете на котлона.

Бъркайте на слаб огън, докато се сгъсти достатъчно, за да оформи тънък слой върху обратната страна на лъжица.

Прекрайте пръста си през този слой – ако двете половини не се слеят, кремът е готов. Веднага дръпнете от огъня. Добавете микса „Любов“и разбъркайте.

 

Нарежете баницата на парчета. В чиния за сервиране сипете от крема, поставете парчето баница отгоре и поръсете с лиофилизирани малини.

 

 

Да ви е сладко,

 

Деси Славчева

/Личен готвач/

 

Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи