НачалоРецептиХумус с бял боб и "Ориент"

Хумус с бял боб и "Ориент"

Хумус с бял боб и щипка „Ориент

 

Сварете боба. Хубаво е предварително да го накиснете за няколко часа.

В голяма купа пасирайте отцедения боб със зехтина, подправката „Ориент“, солта, лимоновия сок и една две супени лъжици от  водата останала при варенето на боба.

Ако сместа е много суха добавете още малко  вода.

Сервирайте в дълбока купа с малко зехтин.

 

Пригответе си зехтин с вкус на червена чушка. Нарежете голяма червена чушка на кубчета. Задушете на средна температура в 100 мл зехтин за 5-6 минути. Отворете капака и оставете да се изпари излишната влага.

Прецедете през марля.

Поръсете малко от зехтина върху хумуса и сервирайте с парченца от чушката!

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/

Facebook Twitter Pinterest Viber
Авторски миксове подправки
Откажи