Хумус с бял боб и щипка „Ориент“
Сварете боба. Хубаво е предварително да го накиснете за няколко часа.
В голяма купа пасирайте отцедения боб със зехтина, подправката „Ориент“, солта, лимоновия сок и една две супени лъжици от водата останала при варенето на боба.
Ако сместа е много суха добавете още малко вода.
Сервирайте в дълбока купа с малко зехтин.
Пригответе си зехтин с вкус на червена чушка. Нарежете голяма червена чушка на кубчета. Задушете на средна температура в 100 мл зехтин за 5-6 минути. Отворете капака и оставете да се изпари излишната влага.
Прецедете през марля.
Поръсете малко от зехтина върху хумуса и сервирайте с парченца от чушката!
Да ви е сладко!
ДЕСИ СЛАВЧЕВА
/Личен готвач/