1. Начало
  2. Рецепти
  3. Чийзкейк с печена тиква и щипка подправки Етиопия
Чийзкейк с печена тиква и щипка подправки Етиопия

Чийзкейк с печена тиква и щипка подправки Етиопия

от
Дата: 02 October 2022

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час и 30 мин
Порции: 8

Коя е най-добрата рецепта за чийзкейк?

За някой това е чийзкейк без печене, а за други чийзкейк с крема сирене или чийзкейк с маскарпоне, за трети най-добрият чийзкейк е всеки, стига да е направен от някой друг. 

Днес ви предлагам една от най-лесните рецепти за чийзкейк с печена тиква, крем сирене и маскарпне мус. 

С помощта на балансирания микс подправки, бързо може да превърнете този десерт в любим сладкиш с тиква на цялото семейство!

Дозата е за форма с диаметър 20 см - между 8 и 10 парчета. 

Необходими продукти. 

За блата от маслени бисквити:
  •  300 г маслени бисквити
  • 150г масло
За тиквения чийзкрем:
  • 250 г крем сирене
  • 200 г заквасена сметана
  • 50 г захар
  • 3 яйца
  • 3 супени лъжици царевично нишесте
  • 1 чч печена тиква
  • 1 чл SoGood “Етиопия”
За крем с маскарпоне:
  • 250 г маскарпоне
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 сл пудра захар
  • 10 г ванилова захар
Начин на приготвяне:
  • Включете фурната на 180 градуса. 
  • Обелете и нарежете тиквата на малки кубчета. 
  • Поставете кубчетата в тава, поръсете с малко зехтин, кленов сироп или мед и щипка две SoGood “Етиопия”.
  • Сложете тиквата да се пече за около 30 минути до златисто в предварително загрята фурна. 
  • През това време, натрошете бисквитите на трохи и разтопете маслото. 
  • В купа смесете бисквитите с маслото до получаването на трошливо тесто. 
  • Оформете блата с ръце във форма за тарта с подвижно дъно. 
  • Внимателно покрийте блата с хартия за печене и напълнете със зърна боб или нахут. 
  • Печете за около 15 минути на 160 градуса. Извадете от фурната и оставете да се охлади. След това внимателно изгребете с лъжица зърната и махнете хартията. 
  • В купа смесете крем сиренето, сметаната, яйцата, захарта, нишестето и една чаена чаша пасирана печена тиква. Добавете 1 чаена лъжичка подправки SoGood “Етиопия” и разбъркайте с миксер до получаването на хомогенна смес. 
  • Изсипете сместа върху охладения блат. 
  • Печете на 130 градуса, докато сместа се сгъсти. 
  • Оставете да се охлади напълно, преди да извадите чийзкейка от формата. Най-добре да престои една нощ в хладилника, преди да консумирате. 
  • Разбийте маскарпонето със сметаната, пудрата и ваниловата захар  и оставете да се охлади. 
  • Декорирайте чийзкейка и сервирайте.

Да ви е сладко!


Деси Славчева


Продукти:
- Етиопия - подправки за кафе и десерти
Facebook Twitter Pinterest Viber

Други рецепти

Подобни продукти

Смес подправки за пица, спагети, зеленчуци, месо, кайма, наденици, луканка и риба Италия - подправки за пица, спагети, паста, зеленчуци, месо, кайма и риба
Смес подправки за пица, спагети, зеленчуци, месо, кайма, наденици, луканка и риба.
8.00лв Поръчай
Микс подправки за коледни сладки, меденки, бонбони, топъл шоколад и греяно вино Коледен микс пакет
Микс подправки за коледни сладки, меденки, бонбони, топъл шоколад и греяно вино
8.00лв Поръчай
ДУША ДУША
Микс подправки за лимонов кърд, плодови кремюта, сорбе и бонбони.
25.00лв Поръчай
Микс подправки за зеленчуци и различни вегетариански и месни ястия. Градина - подправки за зеленчуци
Микс подправки за зеленчуци и различни вегетариански и месни ястия.
8.50лв Поръчай

БЮЛЕТИН

Абонирайте се за новини и промоции
Абонирай се
Авторски миксове подправки
Откажи